Hírek

Ha kiváló projektmenedzsment diplomamunka, akkor BME MVT

2017. nov. 09.

Számos projektfeladaton, TDK dolgozaton, szakdolgozaton, diplomamunkán dolgozunk együtt hallgatóinkkal. A maga nemében mindegyik más és más. Jó belekezdeni egy-egy új vizsgálódásba, érdemes a tantervi követelményeken túlmutatva együtt kutatni. A felsőoktatási közös munka megkoronázása és (lehetőleg csak időszakos) befejezése azonban mindig a tanulmányok lezárásakor, a szakdolgozat, diplomamunka leadásakor történik. Mérföldkő ez hallgatónak és oktatónak egyaránt.

Fotó: Horváth Péter

A Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszéken sok-sok hallgató, sok-sok témában készíti (legtöbbször projektfeladatok munkáira építve) szakdolgozatát, diplomamunkáját. Négy szakcsoportunk témái négy témacsoportot képviselnek – a szükséges átfedésekkel természetesen.

Nagy hallgatói érdeklődésre számot tartó diplomammunka terület a projektmenedzsment. A Project Management Institute (PMI) a világ legjelentősebb projektmenedzsment-szervezetének Budapesti Tagozata pedig immár ötödik éve hirdeti meg diplomamunka-pályázatát, amelyre megvédett alap- és mesterszakos diplomamunkák nyújthatóak be, amelyek közül a szakmai zsűri előre meghirdetett szempontok alapján választja ki a legjobbat, legjobbakat.

Idén az Év Diplomamunkája díjat Zahar Zoltán, végzett vezetés és szervezés mesterszakos hallgatónk nyerte el 'Projektportfólió-menedzsment rendszer elemzése és fejlesztése egy energiaszolgáltató vállalat esetén' című dolgozatával. Munkájához mély irodalomkutatást végzett, interjúkat készített és ezekre alapozva egy olyan módszer alkalmazására tett javaslatot, ami mind a vállalati kultúrába könnyen implementálható, mind pedig  megkönnyíti a végleges portfólió kialakításának folyamatát, így csökkentve a vállalati kockázatokat, illetve az erőforrás- és hatékonyságveszteségeket.

A diplomamunka témavezetője Dr. Sebestyén Zoltán, egyetemi docens volt – ahogy az elmúlt évek során minden fődíjas pályázójának – így bővítjük is a felsorolást:

-kn-