Főoldal / TANSZÉKÜNKRŐL / Küldetésünk

Küldetésünk

A Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék azzal a céllal jött létre, hogy oktatási tevékenységével a leendő közgazdászokat, műszaki menedzsereket és mérnököket a munkájukhoz elengedhetetlen, versenyképes menedzsmentismeretekkel és a kritikus gondolkodás, valamint a kreativitás képességével vértezze fel, továbbá a menedzseri karriert választó szakembereket professzionális menedzserekké képezze – mindezt kiemelkedő színvonalon, a minőségi hallgatói élmény elérése érdekében.

Tanszékünk emellett a gazdasági és egyéb szervezetek megbecsült partnere kíván lenni, mindezek érdekében korszerű menedzseri ismeretek és menedzsmentkultúra széleskörű fejlesztésére, ápolására, terjesztésére törekszik, a vállalatokkal karöltve.

Hiszünk benne, hogy a Tanszék oktatási tevékenységét olyan elmélyült kutatásokra kell építeni, amelyek fókuszát a menedzsmentszakma fejlődésének, a gazdasági-társadalmi igényeknek és saját erősségeinek hármasa jelöl ki. Mindezt a menedzsment tudományos közéletének nemzetközi vérkeringésébe kapcsolódva, rangos külföldi partnerekkel együttműködve tesszük.