Hírek

Idén is BME-s a legjobb PM-diplomamunka

2016. szept. 21.

A Project Management Institute (PMI) a világ legjelentősebb projektmenedzsment-szervezete. A PMI Budapest Tagozata immár negyedik éve hirdeti meg diplomamunka-pályázatát, amelyre megvédett alap- és mesterszakos diplomamunkák nyújthatóak be, melyek közül a szakmai zsűri előre meghirdetett szempontok alapján választja ki a legjobbat, legjobbakat.

A kép forrása

Az idei évben – egyedüli díjazottként – Faller Nóra, műszaki menedzser alapszakon végzett hallgatónk nyerte meg a pályázatot. Dolgozatának címe: Hatékony vállalati projektportfólió-menedzsment rendszer kialakítása és alkalmazása.

Munkájában a vállalatok számára értékes projektek kiválasztására alkalmas kétlépcsős módszerre tett javaslatot. A vállalatok értékét ugyanis projektjeik értékének összege adja, ezért is érdemes nagy hangsúlyt fektetni a projektportfólió összeállítására.

A diplomamunka témavezetője Dr. Sebestyén Zoltán, egyetemi docens volt – ahogy az elmúlt 4 év minden fődíjas pályázójának is:

  • 2013, fődíj. Kőmíves Gábor (műszaki menedzser mesterszak): Kockázatmenedzsment egy szolgáltatóközpont kialakításánál;
  • 2014, fődíj. Miskolczi Péter (vezetés és szervezés mesterszak): Időtartamok becslése és tervezése projektekben - Projekttervezés a MOL Nyrt. magyarországi upstream szegmensében;
  • 2015, fődíj. Kathi Sándor (vezetés és szervezés mesterszak): A Scrum projektmenedzsment módszer relevanciája nem IT projektek esetén;
  • 2016, fődíj. Faller Nóra (műszaki menedzser alapszak): Hatékony vállalati projektportfólió-menedzsment rendszer kialakítása és alkalmazása.

-kn-