Hírek

TDK – tehetséggondozás a mi közreműködésünkkel

2018. nov. 19.

Tanszékünk a tehetséggondozás és ismeretterjesztés számos formáját műveli, mind közül legnagyobb múltja és hagyománya azonban a Tudományos DikákKöri (TDK) Konferenciáknak van. Az elmúlt években éves szinten 10-30 dolgozat került bemutatásra a tanszék szekcióiban, ahonnan sokan jutottak tovább országos megmérettetésre, OTDK konferenciára.

Forrás: Tanárképző Intézet

Idén is igen színvonalas kutatások eredményeit prezentálták hallgatóink a tanszékhez kötődő két szekcióban. Mindkét szekcióban 8 munka került bemutatásra, kettő I. helyet, kettő II. helyet és egy III. helyet ítélt oda a zsűri szekciónként. Ezeken felül 4, illetve 5 további külödíj került kiosztásra a szekciókban.

A menedzsment gyakorlati kérdései elnevezésű szekcióban az MVT különdíját Szabó Kitti nyerte el 'Egy innovatív termék fejlesztése és piaci bevezetése a MotoHotwear példáján keresztül' című munkájával. A Heller Farkas Alapítvány menedzsmenttudományi különdíját Zsiros Ádám és Kaszás Ádám kapta 'Egységben a sokszínűség – A BME Gépész Szakkollégium sikertényezőinek elemzése marketing nézőpontból' című munkájáért. A Liska Tibor Szakkollégium különdíjában Németh Ferenc Krisztián részesült 'Ha nyár, akkor fesztiválok, ha fesztiválok, akkor élmény' című munkájával. A Menedzsment Szakkollégium különdíját pedig 'Marketing a videójátékokban' című munkájával Nguyen Van Phu érdemelte ki.

A Stratégiák a menedzsmentben nevet viselő szekcióban az öt különdíjon három munka osztozott. Az MVT  különdíját és a Morgan Stanley legjobb gazdasági témájú dolgozatért járó különdíját ’Tanácsadói feladatok megjelenése a mesterszakok képzési és kimeneti követelményeiben’ munkájáért Szendrei-Pál Eszter kapta. A Menedzsment Szakkollégium különdíját és a Pénzügyek Tanszék különdíját Bohus Dóra nyerte el ’Közösségi média aktivitás marketingszempontú elemzése’ című munkájával. A Liska Tibor Szakkollégium különdíját pedig ’Zeneajánló óriások és fogyasztóik’ című munkájáért Szabó Gergely kapta.

Minden résztvevőnek – előadói, hallgatói és zsűri oldalon is – nagyon köszönjük a munkát, a jelenlétet. Reméljük, hogy sokan kedvet kaptak a további konferenciákhoz, a kutatáshoz. És akár még sokkal többhöz is. Ugyanis felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi, de mennyi PhD hallgatónk vagy épp már tanszéki kollégánk munkája nőtt ki TDK gyökerekből…

-kn-