Hírek

És a díjat kapja … Dr. Kövesi János

2019. ápr. 18.

Mint immár 31 éve minden évben, idén is megrendezésre került a veszprémi Pannon Egyetemen a Nemzetközi Karbantartási Konferencia. Az idei konferencia az ’A karbantartás az idő és tudás szorításában’ címet viselte. Ezen a konferencián hagyományosan képviselteti magát tanszékünk Minőségmenedzsment és Üzleti Statisztika Szakcsoportja, idén előadóként Árva Gábor egyetemi tanársegédünk szerepelt, de ennél nagyobb delegáció képviselte a Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszéket.

Ennek oka, hogy ezen alkalommal olyan nagy múltú elismerések is kiosztásra kerülnek, mint ’Az Év Karbantartója’ cím, amit Dr. Kövesi János, tanszékünk egyetemi tanára és korábbi tanszékvezetője nyert el. A címet a Nemzetközi Karbantartási Konferencia rendszeres résztvevői alapították, olyan a karbantartás és megbízhatóságelmélet területén meghatározó piaci szereplők, mint az Alföldi Nyomda ZRt., az EagleBurgmann Hungaria Kft., a MOL – LUB Kft., a Nyomda-Technika Kft., az SKF Svéd Golyóscsapágy ZRt., a Trans Lex Work Kft. és nem utolsó sorban  a Pannon Egyetem Szervezési és Vezetési Tanszéke. Céljuk a cím alapításával az volt, hogy a karbantartás területén értéket teremtő személy tevékenységét elismerjék.

A díj odaítélésnek legfőbb indoka Dr. Kövesi János iskolateremtő szerepe volt a megbízhatóságelmélet területén: a ’Minőség és megbízhatóság a menedzsmentben’ könyv szerzőjeként és szerkesztőjeként, a ’Kockázat és megbízhatóság’ tantárgy kidolgozójaként, tantárgyfelelőseként és oktatójaként ezt sokszorosen alátámasztotta.

Munkásságának, oktató-kutatói és vezetői tevékenységének méltó elismerése ez a cím. Gratulálunk hozzá!

-kn-