Hírek

Ősszel induló képzéseink várják a jelentkezőket

2017. jan. 20.

A 17. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás megnyitásával megkezdődött a 2017 őszén induló tanév felsőoktatási képzéseire történő jelentkezés időszaka. A szakkiállításon a BME GTK standjánál kaphat mindenki tájékoztatást a Tanszékünk által gondozott szakokról is. Képzéseink a Műegyetem 236. tanévében induló évfolyamaira várjuk leendő hallgatóink jelentkezését.

Fotó: vik.bme.hu

A Műegyetem mérnök és közgazdász képzési hagyományaira, tapasztalataira és szaktudására építve 21 éve indítottuk el (akkor még hagyományos 5 éves formában) a műszaki menedzser képzést. Erre a szakra épülve alakult meg 1998-ban a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara. A kezdetektől sikerrel futó szakra most már két képzési szinten várunk hallgatókat (Műszaki menedzser alapszak, Műszaki menedzser mesterszak).

Tanszékünk mindig is a gazdálkodás- és szervezéstudományok, a menedzsmenttudományok elismert és meghatározó oktató és kutató helye volt. A vállalati működés különböző, speciális területein jelentkező tervezési, szervezési, irányítási és vezetési (azaz a menedzselési) feladatokkal és azok megoldásával ismertetjük meg hallgatóinkat a (Pénzügyek Tanszékkel közösen gesztorált) Gazdálkodási és menedzsment alapszakon, a Vezetés és szervezés mesterszakon, illetve a Marketing mesterszakon.

Rangos amerikai és nyugat-európai egyetemek közreműködésével 1996-ban indítottuk el MBA mérnököknek néven a mai (Pénzügyek Tanszékkel közösen gesztorált) Master of Business Administration, MBA mesterszak elődjét. A vállalati életben megfelelő tapasztalatot szerzett szakemberek a menedzsment területén legrangosabb, legismertebb és legelterjedtebb egyetemi fokozatú végzettségét szerezhetik meg e szak elvégzésével.

A Műegyetemen belül immár 68 éves múltra visszatekintő tanszékünk természetesen a BME Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola programjaiban meghirdetett kutatási témákra is várja a jelentkezőket.

-kn-